Convoaie industriale

Tracţiune pentru viitor

Convoaie industriale și utilaje de remorcare de la STILL

Rădăcinile poveștii de succes a utilajelor și convoaielor industriale STILL pot fi identificate în anii 1950, când vorbim despre miracolul economic al Germaniei, care a atras după sine și dezvoltarea masivă a logisticii. Încă din 1946, STILL și-a început drumul către succes cu căruciorul electric EK 2000. Utilajul electric robust a marcat startul STILL către devenirea unui producător de utilaje industriale. Continuarea logică a acestei dezvoltări a venit în 1948 sub forma utilajului cu trei roţi, manevrabilul "Muli-Mobil". Acest utilaj electric compact cu o capacitate de virare limitată a captat atenţia perioadei respective și versatila mașinărie a devenit un echipament indispensabil în portul din Hamburg. Utilajul ce trei roţi care poartă logo-ul companiei pe partea din faţă putea să tracteze până la zece remorci printre nenumăratele depozite.

Tracţiune simplificată -

„just in time“ …

Viteza proceselor industriale s-a dezvoltat de-a lungul timpului. Ansamblul clasic al liniei de producţie Henry Ford, la fel ca norma din trecut, își propune să asambleze cât mai multe produse finite identice în cel mai scurt timp posibil. Cu toate acestea, sistemul nu poate ţine pasul cu diversificarea și personalizarea în creștere. La scurt timp după cel de-al doilea război mondial, managerul japonez de producţie Taiichi Ohno și colegul său Shigeo Shingo au dezvoltat astfel Toyota Production System, bazat pe conceptele "just in time" și "Kanban".

Ideea fundamentală presupune diferenţierea activităţilor care aduc valoare adăugată de cele care nu fac acest lucru, pentru a preveni constant potenţialele pierderi. În industria auto de astăzi, în jur de o treime din toate piesele sunt livrate "just in time". Producătorii de computere și electronice de consum au fost de asemenea rapizi în adoptarea acestui proces de producţie cu costuri reduse în industriile lor. Principiul este următorul: de îndată ce un client plasează o comandă, variantele comandate sunt înregistrate și sunt analizate următoarele detalii: ce piese sunt necesare, unde și când, câte piese sunt de aceeași culoare, câte piese sunt confecţionate dintr-un anumit material și care sunt piesele conectoare care sunt necesare pentru asamblare. Acest lucru rezultă într-o scădere semnificativă a perioadelor de producţie și reduceri considerabile în stocurile din depozite, conducând astfel la o reducere a costurilor.

Lean & Clean: Durchdacht getimte Routenzug-Konzepte
Redus și curat: concepte de convoaie industriale programate ingenios
enable "just in time" or "just in sequence" producţie
ofertă – care înseamnă astfel stocuri de depozit mai mici
și costuri redus.

…de asemenea "just in sequence" –

dar întotdeauna cu remorca potrivită

Următoarea etapă se numește "just in sequence". Aceasta implică pre-sortări suplimentare ale pieselor aliniate cu secvenţa de asamblare, astfel încât angajaţii să aibă tot ceea ce le trebuie la îndemână. Dar cum ajung piesele la locaţia de producţie just in time sau just in sequence? Aici intervine ideea de convoaie industriale. Încă din 2008, acest concept a fost folosit de experţi germani și europeni atunci când vine vorba despre aprovizionarea internă sincronizată de materiale. Convoiul industrial este mai puţin o inovaţie tehnică, cât un concept sofisticat - la urma urmei, tractoare cu remorci au fost folosite în logistică de mulţi ani, Muli STILL fiind doar un exemplu. Totuși, cu programe personalizate și sisteme de transport corespunzătoare, tractoarele și remorcile pot să înlocuiască complet nevoia de a utiliza stivuitoare în procesele de producţie.

Eficienţă și flexibilitate

Efectele simplificării

Producţia fără stivuitoare reduce numărul de utilaje și transporturi în fluxul materialelor. Timpul de tranziţie pentru fiecare încărcătură de transport este redus la minimum și procesele de lucru devin mai rapide, mai eficiente și mai sigure. De asemenea, investiţiile în resurse și operaţiuni care sunt astfel economisite pot fi utilizate în alte zone.

Economie circulară inteligentă

Principiul circuitului laptelui

Imaginaţi-vă străzile orașelor britanice în anii 1960: lăptarul își desfășoară programul fix obișnuit și știe că trebuie să înlocuiască sticlele goale din faţa fiecărei uși cu unele pline. Este un exemplu perfect de un ciclu permanent de aprovizionare. Aprovizionarea utilizând un convoi industrial este un concept și nu un vehicul în sensul convenţional al cuvântului. Implică utilizarea de utilaje de remorcare și remorci într-un mod care să permită producţiei să fie realizată fără a folosi stivuitoarele, care stabilește noi standarde de eficienţă și siguranţă a proceselor. În zonele depozitului, operatorul conectează cărucioarele încărcate cu marfă pe rama atașată de tractor. Apoi acestea circulă pe o rută predefinită de-a lungul liniilor de producţie, livrează piesele necesare just in time sau just in sequence și preiau containerele goale sau cărucioarele cu piese semi-terminate care au fost deja asamblate.

Mereu pe calea succesului

STILL LiftRunner®

În 2008, STILL și BMW și-au unit forţele pentru a dezvolta STILL LiftRunner® ca un intrument esenţial care să permită apozivionarea producţiei fără utilizarea stivuitoarelor, în conformitate cu principiile inovatoare de tip lean. Sistemul proceselor logistice, care sunt bazate pe principiul circuitului laptelui, a fost implementat cu succes de către BMW în aprovizionarea producţiei. STILL LiftRunner® s-a evidenţiat de asemenea în piaţă și continuă să stabilească standarde în industrie prin îmbunătăţirea continuă. STILL LiftRunner® este ideal pentru automatizarea proceselor dvs. intralogistice. Fluxul bunurilor poate fi automatizat în întregime în linia de producţie, cu linii diferite aprovizionate eficient și exact la timp.

Pe drumul spre îndeplinirea obiectivului dvs.

Combinaţia perfectă de cărucioare și rame

Piesele sunt transportate în cărucioare încărcate cu marfă, care sunt rostogolite peste ramele care sunt tractate de către utilajul de remorcare. Puterea de ridicare vine de la utilajul de remorcare. Rame avansate ridică aceste cărucioare înainte ca transportul să înceapă, ceea ce minimizeaza zgomotul pe durata condusului și reduce uzura rolelor. Designul ramelor a fost modificat consistent în ultimii ani, odată cu lansarea STILL a B-Frame în 2015. Principalul avantaj al acestei rame este acela că poate fi încărcată și descărcată de pe ambele părţi, ceea ce face ca planificarea rutei și transportul să fie mult mai flexibile.

/products/Company/100_Jahre_STILL/Tugger_trains/Bild_06.jpg

Utilajele digitale câștigă momentum

Convoaie industriale automatizate

Revoluţia digitală și cererea dinamică în creștere pentru producţie și lanţuri de aprovizionare din toate sectoarele sunt două feţe ale aceleiași monede. Economia online cu cererea foarte mare pentru transportul logistic, cicluri de viaţă mai scurte ale produselor, creșterea costurilor salariale și criza abilităţilor reprezintă forţe care conturează această dezvoltare. Așteptări mai mari din partea clienţilor în ceea ce privește personalizarea, timpul de livrare și dimensiunea redusă a lotului reiterează și ele acest trend. Ca urmare, indiferent de specificul industriei, soluţiile automate sub forma sistemelor de transport fără șofer oferă o abordare promiţătoare în ceea ce privește competitivitatea companiilor.

Apreciat de experţi ai industriei

Câștigând tracţiune cu IFOY Award

De la aprovizionarea zonei de producţie prin distribuţie logistică: soluţiile de convoaie industriale automate vor fi pe viitor o parte esenţială a manipulării interne a încărcăturilor. Convoaie industriale cu sisteme de transport fără șofer sunt folosite deja cu succes de mulţi lideri de industrie și acest lucru dă rezultate. Pe motive întemeiate STILL a fost premiat cu prestigiosul IFOY Award - răspunsul industriei pentru premiile Oscar - pentru utilajul electric de remorcare LTX 50 și sistemele LiftRoller iGo cu funcţie automată de încărcare și descărcare în categoria ‘AGV & Intralogistics Robot’. Aceasta este prima soluţie complet automată pentru a transporta și a manipula sarcini de până la 1200 kg per remorcă.

 

La fel de rapid ca echipajele de pompieri

STILL LiftRunner® în ritm de producţie

Fiind un furnizor de top pentru echipamente de protecţie, Ziegler GmbH apreciază în mod special viteza și flexibilitatea soluţiilor de convoaie industriale. Aceste sisteme oferă aprovizionarea flexibilă sincronizată a producţiei cu stocuri reduse de materiale, ceea ce reduce traficul intern, dar și riscul de accidente și asigură faptul că angajaţii sunt alocaţi în funcţie de cerinţele specifice ale fiecărei activităţi de lucru, ceea ce este vital din punct de vedere al crizei de abilităţi tehnice.


Activitatea principală la Ziegler a fost să dezvolte și să implementeze un concept uniform pentru producţia logistică a companiei. Soluţia personalizată STILL: dupa ce a fost analizată intralogistica companiei și a fost emisă în concordanţă consultanţa, un convoi industial de 11 metri cu remorci C-Frame a fost pus în funcţiune. Utilajul electric de remorcare LTX 70 are funcţia de utilaj de remorcare. Convoaiele industriale STILL sunt folosite acum pentru aprovizionarea zonelor tampon din linia de asamblare. Managerul de proiect de la Ziegler, Mirco Adam, explică: " În momentul în care planifici un sistem de convoi industrial ca acesta trebuie să ţii minte faptul că el trebuie integrat și în infrastructura existentă a companiei. Analiza noastră a dezvăluit faptul că era nevoie de un convoi industrial cu o lungime de 11 metri. Convoiul trebuia să fie de asemenea foarte manevrabil, având în vedere dispunerea unghiulară a clădirii. În plus, este posibilă circularea pe rute doar într-o singură direcţie, pentru că nu există niciun loc în care se poate întoarce. Din acest motiv, convoiul trebuie să părăsească clădirea pentru a se întoarce la punctul de transfer." Deci, la fel ca echipajele de pompieri în multe aspecte.

Conceptul rutelor a fost pentru expertul Ziegler în protecţia împotriva incendiilor întocmai <br />personalizat în funcţie de arhitectura depozitului, cu ruta<br /> incluzând secţiuni interioare și exterioare.
Conceptul rutelor a fost pentru expertul Ziegler în protecţia împotriva incendiilor întocmai
personalizat în funcţie de arhitectura depozitului, cu ruta
incluzând secţiuni interioare și exterioare.

Mai mult decât mese pe roţi

servicii medicale 24/7 via convoaie industriale

Mai mult de 60 de clinici și institute de cercetare, aproximativ 1500 de paturi și în jur de 341,000 de pacienţi sunt îngrijiţi în fiecare an în Centrul Universitar Medical Mainz - pe scurt, un organism întreg având convoaiele industriale STILL animând spaţiul, 24 de ore pe zi. Conform principiului deovedit al circuitului laptelui, utilajele electrice de remorcare STILL R 07 echipate cu remorci LiftRunner® C-Frame sunt utilizate pentru transportul meselor, a rufelor, containerelor goale și a materialelor reciclabile în interiorul spaţiului spitalului. În plus, există cărucioare de încărcare special pentru corespondenţă, oxigen, gaz îmbuteliat și bobine de cabluri. După cum declară Bernd Broszehl, Directorul Serviciilor Centrale de la Centrul Universitar Medical Mainz: "De la 6:00 la 22:00, convoaiele noastre industriale sunt într-o continuă mișcare. Până la 4500 de mese sunt livrate de la bucătărie până în saloane pentru 1500 de pacienţi, atât dimineaţa, cât și la prânz și cină." Siguranţa este principala îngrijorare aici, explică Andreas Bade, Director Regional de Vânzări de la subsidiara STILL din Frankfurt: "În momentul în care te urci în utilajul de remorcare R07 și apeși maneta hidraulică, toate ramele sunt ridicate în mod automat. Atunci când cobori, ele sunt coborâte în mod automat. Acest lucru înseamnă că tăvile debavurate din oţel inoxidabil pot fi coborâte la nivelul solului prin folosirea tehnologiei noastre brevetate LiftRunner și cărucioarele pot fi încărcate și descărcate cu un minim de efort. Electronica utilajelor care transportă mesele este protejată în timpul condusului și rolele cărucioarelor sunt protejate, în loc să fie avariate." Omul și mașinăria lucrează împreună aici în armonie, totul în numele sistemului de sănătate."

Routenzug mit Straßenzulassung
Mese pe roţi cu convoaie industriale: la Centrul
Universitar Medical Mainz, un utilaj de remorcare R 07
livrează 4500 de mese pentru 1500
de pacienţi în fiecare zi.

Omul sau mașinăria?

Ambele! Și ergonomic pe deasupra!

Angajaţi specialiști calificaţi și sănătoși reprezintă cea mai importantă resursă a unei companii. Principalul scop al automatizării nu este acela de a reduce personalul, ci mai degrabă de a utiliza resursele existente într-un mod mai eficient prin valoare adăugată și prin protejarea sănătăţii angajaţilor. Automatizarea care folosește conceptul de convoaie industriale ușurează angajaţii de povara desfășurării unor activităţi fizice solicitante sau repetitive și crează noi roluri care necesită creativitate și expertiză. Acest lucru le oferă beneficii oamenilor din companie, pentru că odată cu automatizarea se deschid noi domenii de activitate și responsabilitate. Un astfel de exemplu este logistica implementată la nivelul unei întregi linii de producţie, în loc de un singur proces individual. De asemenea, ergonomia este îmbunătăţită: convoaiele industriale sunt mai ergonomice în manipularea acestora, pentru că operatorul petrece mai puţin timp așezat. Accesorii suplimentare, cum ar fi TrolleyMover 4W 15 pentru încărcarea ramelor de tip B- și F- sau funcţia STILL de înclinare a cărucioarelor asigură și ele o ergonomie îmbunătăţită pe durata lucrului, datorită înălţimii optime de lucru și accesul ușor la containere. Altfel spus: pe drumul către un mediu de lucru mai sănătos! 


Convoaie industriale de la STILL

Aveţi întrebări cu privire la convoaiele noastre industriale? Vă rugăm să ne contactaţi.

Titlu*