Utilaje electrice

Emisii zero în intralogistica viitorului

Utilaje electrice marca STILL

Energia electrică reprezintă una dintre forţele motrice decisive din istoria industrială și acum, la începutul secolului 21 trece printr-o nouă etapă de vârf.
Precursori și pionieri, precum Werner von Siemens și Hans Still au contribuţia lor în acest domeniu, chiar dacă nu au fost inventatorii direcţi. La urma urmei, piatra de temelie pentru a motorului electric a fost pusă încă din anul 1819, atunci când fizicianul și filosoful danez Hans Christian Orsted a descoperit electromagnetismul. Un număr de cercetători au continuat studiile pe această bază până în 1838, atunci când fizicianul și inginerul Hermann Jacobi a folosit pentru prima data în St. Petersburg un motor electric amplasat pe o barcă.

Fondatorul companiei, Hans Still

Vizionarul elctrizant al Hamburgului

O privire asupra geniului inventator Hans Still arată ce valori și strategii au devenit factori cheie ai industrializării, începând cu 1920: el a combinat în mod profitabil cei doi factori "electrificarea" și "mobilitatea". Fondatorul companiei a observat o creștere a cererii pentru furnizarea de electricitate mobilă, iar prin "Matador Light Station" s-a aliniat la spiritul acelei perioade. Generatorul compact și ușor de folosit a adus energia acolo unde era nevoie - atât în Germania, cât și internaţional.

EK 2000: Primul transportor electric STILL

Viitor cu tradiţie

Combinaţia dintre cunoștinţele ingineriei electrice  și viziunea clară asupra necesităţilor curente ale pieţei au pus bazele pentru primele produse de succes ale perioadei postbelice. Împotriva unui mediu a omniprezentei lipse de combustibil în perioada postbelică, o echipă de proiectare formată din doi angajaţi a început să dezvolte transportoare electrice în iulie 1945. În 1946, Hans Still a prezentat căruciorul electric EK 2000, un vehicul electric de transport cu o capacitate portantă de 2 tone. Robust, manevrabil și independent de combustibilii fosili costisitori, acest vehicul a marcat începutul cursului STILL către a deveni un producător de utilaje industriale.


În portul din Hamburg, agilul cărucior electric a devenit un ajutor indispensabil. Vehiculul ager mișca până la zece remorci prin portul cu nenumărate depozite. Din acest moment, a fost doar un pas către următorul produs de succes, un utilaj cu 3 roţi, care s-a definit rapid ca "Muli Mobil" în fabricile industriale și depozitele tinerei Republici Federale Germane.

Evoluţie electrizantă

De la utilajul cu 3 roţi, la primul stivuitor electric

Până la mijlocul anilor '50, stivuitoarele erau practic necunoscute în Europa - cel puţin cele produse pe piaţa internă. Piaţa europeană de stivuitoare a primit primele impulsuri în 1946, atunci când forţele ocupante americane au vândut stivuitoare din sotcul armatei către companii germane. STILL a identificat imediat nevoia unor echipamente de transport, care să fie capabile nu doar să tracteze, dar să și ridice. În 1949 EGS 1000, primul stivuitor electric STILL, a fost lansat pe piaţă. Schimbarea laterală a bateriei, introdusă ca și standard în STILL R9 la mijlocul anilor '60, încă este considerată drept un standard al industriei din ziua de azi. În 1977 STILL a comasat multe dintre inovaţiile de până atunci în utilajul electric R50, care urma să devină un "VW Golf" al utilajelor electrice - și cel mai bine vândut utilaj cu 3 roţi din clasa sa.

Studii de proiectare

Viziuni ale viitorului intralogistic

Faptul că STILL modelează o viitoare istorie a companiei prin intermediul dezvoltărilor tehnologice este evidenţiat în special de două studii de proiectare: RXX și cubeXX. Conceptul RXX de utilaj electric introdus în 1998 combină un design futuristic cu numeroase perfecţionări tehnologice. De exemplu, ajustarea înălţimii cabinei optimizează siguranţa, la fel ca și instalarea unei camere video în partea din spate a utilajului. O greutate în partea din spate expandabilă în mod variabil, care se adaptează automat în funcţie de sarcina încărcată în fiecare caz, optimizează capacitatea portantă.

Principiul de ghidare "6 în 1" a inspirat conceptul de vehicul cubeXX prezentat în 2011. cubeXX combină tipurile de vehicule de stivuitor cu contragreutate, transpalet cu operare la înălţime mică și mare, selector orizontal, dar și utilaj cu dublă stivuire într-un singur vehicul. Controlat din reţea, cubeXX alunecă autonom prin centrele de logistică și sălile de producţie. Această idee vizionară reprezintă expresia unei strategii care ia constant în considerare fiecare zi de lucru și valorile viitorului, pe baza unor scenarii și previziuni, cu scopul de a dezvolta echipamente și servicii flexibile. Cu alte cuvinte: "Să învăţăm din viitor pentru viitor".

/products/Company/100_Jahre_STILL/Electric_trucks/Story-5_RXX.jpg
Konzept-Elektrostapler

Putere cu zero emisii

RX 50 în misiune sacră

În 2011 STILL a prezentat noul utilaj electric RX 50, cel mai compact utilaj electric cu 3 roţi din clasa sa, cu contrabalansare și tracţiune spate. Printre alte aspecte, elementele de design ale caroseriei au fost inspirate din studiul de proiectare RXX. Numeroase îmbunătăţiri ergonomice subliniază importanţa în creștere a unui mediu de lucru sănătos. Caracteristici precum un spaţiu generos pentru picioare și un plafon protectiv care asigură o vizibilitate optimă combină funcţionalitatea și confortul. Acest lucru a fost de asemenea confirmat prin acordarea râvnitului premiu IF Product Award. Caracteristicile de acest tip au deschis ușile către St. Peter's Basilica în Vatican pentru RX 50, având în vedere faptul că departamentul de mentenanţă al catedralei se bazează în mod cert pe acest model de la STILL în sălile sacre. Pentru interioarele pline de opere de artă de neînlocuit, cu podele fragile, utilajul smart cu contrabalansare cu zero emisii este prima opţiune.

Familia de stivuitoare electrice STILL

Eficienţă unică fără emisii

Mai multă performanţă, mai multă dinamică și mai multă disponibilitate. În ianuarie 2018, STILL a răspuns acestor solicitări ale clienţilor cu un nou membru al familiei de stivuitoare electrice, compact si agil: noul RX 20. Acesta demonstrează în special punctele sale forte, unde emisiile zero, dimensiunile înguste ale culoarelor și două sau trei schimburi de tură dificile caracterizează mediul de lucru - cum ar fi, de exemplu, pieţele de băuturi și materiale de construcţii, comerţ și logistică, industria alimentară sau aprovizionarea producţiei de inginerie mecanică și industria auto.

STILL RX 60

Putere cu zero emisii pentru logistică eco

În 2019, STILL a început un nou capitol în istoria sa de modele electrice și a relansat seria RX 60-25/35. Acceleraţie mare, viteză de deplasare de 21 km/h și o viteză de ridicare îmbunătăţită încă o dată îl transformă în "acceleratorul". Noul concept de condus cu răcire activă și căi scurte de transmitere a puterii asigură timpi reduși de reacţie, cu o putere maximă de tracţiune chiar de la început. Este primul stivuitor electric care trece testele independente de productivitate, comparându-se cu stivuitoarele diesel - susţinând astfel într-un mod optim strategiile eco de logistică ale clienţilor secolului 21.

Formula succesului electric

Eficienţă + puritate = potrivit pentru viitor

În anumite industrii, puritatea absolută reprezintă un atu - de exemplu, în ceea ce privește alimentaţia. Legea germană a purităţii, care este apreciată în toată lumea, se aplică nu doar pentru ingredientele berii, ci și pentru aspectele intralogistice. Nimeni nu este mai familiar cu acest lucru decat experţii în materie de bere de la Krombacher. Cu o producţie anuală de peste 5.5 milioane de hectolitri de bere, berăria privată este una dintre cele mai mari din domeniu. Sustenabilitatea și emisiile minime de CO2 joacă un rol central și numai prin utilizarea de stivuitoare electrice puternice este posibilă realizarea unei producţii într-un mediu fără particule, menţinând în același timp o performanţă maximă de manipulare. Pentru aceasta, STILL RX 60-50/600 a fost adaptat la cerinţele speciale ale industriei de băuturi. Fiabilitatea sa, precum și disponibilitatea operaţională excelentă l-au convins pe Günter Hombach, șeful depozitului de bunuri finite de la Krombacher: "Utilajele noastre trebuie să funcţioneze mereu. Nu ne putem permite o defecţiune. Acesta este motivul pentru care acordăm o importanţă deosebită pentru fiabilitate și service. Am colaborat cu succes cu STILL de mulţi ani și suntem complet mulţumiţi de siguranţa și partea de service în ceea ce privește stivuitoarele electrice STILL."

Munca grea este acum ușoară

Putere pură pentru suprafeţe fără praf

Aerul curat este de asemenea o prioritate pentru ambalare: de exemplu, la Lünewell, specialistul în caton ondulat și ambalaje de hârtie. 150 de milioane de metri pătraţi de carton ondulat sunt confecţionate și manipulate acolo în fiecare an. Dar toată lumea știe că hârtia este foarte grea - mai ales sub formă de role care cântăresc până la 3.8 tone. Așadar, puternicele stivuitoare RX 60 asigură descărcarea camioanelor și transportul până la depozit. Până la 3 role de hârtie cu o înălţime totală de 7.5 metri sunt stivuite una deasupra celeilalte într-un mod compact și fără nicio urmă de funingine.Cele 30 de stivuitoare electrice industriale STILL se află într-o utilizare constantă la Lünewell.  Andreas Isermann, șeful mentenanţei, este plin de laude: "Noul RX 60 ne-a impresionat foarte mult prin performanţa sa puternică. Modul de condus este de asemenea grozav. În plus, utilajul a fost extraordinar de fiabil și fără defecţiuni, din momentul în care a fost pus în funcţiune".

Elektrostapler

Utilaje electrice de la STILL

Aveţi vreo întrebare cu privire la utilajele noastre electrice?

Vă rugăm să ne contactaţi. Sau puteţi accesa informaţiile online: O privire de ansamblu a Utilaje electrice de la STILL

Titlu*